אם חשבתם שלא, אז טעיתם – לדומיין יש חשיבות גדולה. דומיין הוא יותר מסתם כתובת אינטרנט, הוא פרמטר חשוב מאוד בזהות ובמיתוג העסק שלכם. במאמר הבא נסביר מה זה Domain, כמה עולה לקנות דומיין, מה החשיבות של שם הדומיין ואיך לבחור את הדומיין המושלם לאתר שלכם .
מה זה דומיין?
דומיין הוא הכתובת שדרכה גולשים יכולים לגשת לאתר שלכם. הוא סוג של טקסט שממפה לכתובת IP מספרית, מה שמקל על אנשים לזכור ולהגיע לאתר שלכם. לדוגמה, שם הדומיין של Google הוא www.google.co.il. שמות דומיינים הם ייחודיים ויש לרשום אותם באמצעות רשם דומיינים .
מה החשיבות של שמות הדומיינים?
- ספירת הופעות ראשונות – שם הדומיין שלכם הוא לרוב נקודת המגע הראשונה בין האתר שלכם למבקרים פוטנציאליים. דומיין מושך יכולים ליצור רושם חיובי ומתמשך, ולהגדיל את הסיכוי שגולשים יזכרו ויחזרו לאתר שלכם.
- מיתוג ואמינות – שם דומיין חזק עוזר לבסס את המותג שלכם ולבנות אמינות. הוא מעיד לגולשים שהאתר שלכם מקצועי, אמין ורלוונטי לתחומי העניין שלה.
- חיזוק קידום האתר – שמות הדומיינים ממלאים תפקיד חשוב ב-SEO. מנועי חיפוש משתמשים בשמות דומיין כאחד הגורמים באלגוריתמי הדירוג שלהם. דומיין שכולל מילות מפתח רלוונטיות יכול לעזור לשפר את החשיפה של האתר ולהביא יותר תנועה אורגנית לאתר שלכם .
- הנגשה – שם דומיין שקל לזכור אותו וקל לאיית אותו עוזר לוודא שגולשים יוכלו למצוא בקלות את האתר שלכם ולבקר בו שוב. שמות דומיינים מסובכים או ארוכים עלולים להוביל לתסכול המשתמש ולאיבוד תנועה.
איך לבחור דומיין עם כתובת טובה?
1. שם קצר ופשוט – קל יותר לזכור ולהקליד שמות דומיין קצרים ופשוטים. תשאפו למצוא דומיין תמציתי ונטול תווים מיותרים או מבנים מורכבים .
2. הכללת מילות מפתח – נסו לשלב מילות מפתח רלוונטיות שמשקפות את התוכן או המטרה של האתר שלכם (כמו שאמרנו בסכיף הקודם – תורם לקידום האתר) .
3. בחירת הסיומת הנכונה – אמנם.com הוא סיומת הדומיין הפופולרית והמוכרת ביותר אבל יש הרבה אפשרויות נוספות ששווה לקחת בחשבון, כגון .net, .org, .info וסיומות ספציפיות לתעשייה כמו .tech או .shop. בחר הרחבה שתואמת את המותג והתעשייה שלכם.
4. הימנעו מספרים ומקפים – מספרים ומקפים עלולים לגרום לבלבול ולעתים קרובות מוקלדים בטעות. נסו להשתמש באותיות בלבד כדי לוודא שהדומיין שלכם קל לתקשר ולזכור.
רישום שם הדומיין שלכם
לאחר שבחרתם את שם הדומיין המושלם, אתם צריכים לרשום אותו באמצעות רשם דומיינים. ספקי אחסון לרוב מציעים שירותי רישום דומיינים כחלק מהחבילות שלהם. רשמים פופולריים: GoDaddy, MyNames, Namecheap ו-Google Domains.
כמה עולה לקנות דומיין?
לשאלה כמה עולה לקנות דומיין אין תשובה אחת חד משמעית, מהסיבה הפשוטה שכמו הרבה דברים שקונים בחיים – במחיר תלוי במקום בו בקונים את הדומיין, באורך התוקף של הדומיין שאותו אתם קונים ועוד פרמטרים , אך טווח מחירים ממוצע שלרוב הולכים לפיו:
הרחבת דומיין (TLD)
דומיינים .com הם בדרך כלל הפופולריים ביותר ויכולים לעלות בין $10 ל-$15 לשנה.
.net, .org ו-TLD נפוצים אחרים בדרך כלל נופלים בטווח מחירים דומה.
TLDs נישה או חדש יותר (כמו .tech, .store) עשויים להיות מתומחרים גבוה יותר, לרוב בסביבות $20 עד $50 לשנה או יותר.
רשם דומיינים
רשמים שונים מציעים מחירים משתנים, אפילו עבור אותה סיומת דומיין. חלק מהרשמים מספקים הצעות היכרות, בעוד שאחרים עשויים לכלול תכונות או שירותים נוספים בתמחור שלהם.
דומיינים פרימיום
דומיינים קצרים שקשה לשכוח או מכילים מילות מפתח פופולריות יכולים להיות מסווגים כדומיינים פרימיום ויכולים לעלות משמעותית יותר – לפעמים אלפי דולרים.
המלצה שלנו – לרכוש דומיין ב- MyNames
למה לבחור ב-MyNames? כשמדובר בבחירת רשם דומיינים, MyNames בולט במחיר התחרותי והשירות המעולה שלה. הנה הסיבה ש-MyNames היא בחירה מצוינת לרכישת הדומיין שלכם:
- תמחור משתלם – מייניימס מציעים דומיינים במחיר נוח של 60 ש"ח לשנה שהם כ-17$ לשנה. מחיר זה תחרותי ביותר בהשוואה לרשמים אחרים, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים פרטיים ועסקים המעוניינים להבטיח דומיין מבלי לשבור את הבנק.
- השוואת מחירים עם מתחרים – כדי לשים את זה בפרספקטיבה, להלן העלויות השנתיות האופייניות של כמה מרשמי דומיינים ידועים:
GoDaddy: $12 עד $20 לשנה עבור דומיין com, עם מחירי חידוש גבוהים יותר.
Namecheap: $8 עד $14 לשנה עבור דומיין com, עם הנחות לשנה הראשונה.
Google Domains: $12 לשנה עבור דומיין com, עם תמחור עקבי.
ב-60 ש"ח לשנה, MyNames מציע יתרון ברור במונחים של סבירות, במיוחד כאשר לוקחים בחשבון שמחירים מסוימים של מתחרים יכולים להסלים עם חידוש.
- שירות אמין – בנוסף לתמחור מעולה, MyNames ידועים בשירות שלהם ובממשק ידידותי למשתמש. תהליך ההרשמה הוא פשוט, ותמיכת הלקוחות שלהם זמינה בקלות כדי לסייע בכל בעיה או שאלה.
איך קונים דומיין ב- MyNames
רכישת דומיין באמצעות MyNames היא תהליך פשוט:
- כניסה לאתר MyNames – תכנסו לאתר MyNames ותחפשו את הדומיין שאותו אתם שוקלים לרכוש כדי לבדוק את הזמינות שלו.
- בחירת הדומיין – בחרו את הדומיין המתאים ביותר לצרכים שלכם.
- תשלימו את ההרשמה – עקבו אחרי ההנחיות להשלמת תהליך ההרשמה, תוך מתן המידע הנחוץ ופרטי התשלום.
- ניהול הדומיין – לאחר ההרשמה, תוכלו לנהל את הגדרות הדומיין שלכם, כולל רשומות DNS והעברת דואר אלקטרוני, דרך לוח הבקרה של MyNames.
סאב דומיין
בעוד ששמות דומיינים הם הכתובות העיקריות לאתרי אינטרנט באינטרנט, סאב דומיינים ממלאים תפקיד חשוב לא פחות בארגון וניווט התוכן העצום הזמין באינטרנט. בהמשך המאמר נסביר מה זה סאב דומיין, מה המשמעות שלהם ואיך להשתמש בהם ביעילות כדי לשפר את הפונקציונליות וחווית המשתמש של האתר שלכם .
מה זה סאב דומיין?
מבנה של סאב דומיין
- סאב דומיין – הקידומת לפני הדומיין הראשי (למשל, "בלוג", "חנות").
- דומיין ראשי – הכתובת הראשית של האתר שלכם (למשל, "דוגמה").
- TLD (דומיין ברמה עליונה): הסיומת (למשל, ".com", ".net").
למה להשתמש בסאב דומיינים?
- ארגון וניווט – סאב דומיינים עוזרים לארגן תוכן לקטגוריות או קטעים ספציפיים. עבור אתרים גדולים עם תוכן מגוון, סאב דומיינים יכולים להקל על הניווט עבור הגולשים. לדוגמה, אתר של אוניברסיטה עשוי להשתמש בתת-דומיינים כמו admissions.university.edu ו- research.university.edu כדי להפריד בין מחלקות שונות.
- יתרונות SEO – סאב דומיינים יכולים לשפר את SEO שלכם על ידי כך שהם מאפשרים לכם למקד מילות מפתח ונושאים ספציפיים באופן עצמאי. כל סאב דומיין מטופל כ"ישות נפרדת" על ידי מנועי החיפוש, מה שיכול לעזור לדרג תוכן בצורה יעילה יותר אם מבצעים אופטימיזציה נכונה.
- לוקליזציה – עסקים עם נוכחות גלובלית משתמשים לרוב בסאב דומיינים כדי ליצור גרסאות מקומיות של האתרים שלהם. לדוגמה, us.example.com עבור ארצות הברית ו-uk.example.com עבור בריטניה. הגישה הזאת עוזרת לתת מענה לקהלים שונים עם תוכן ושפה ספציפיים לאזור.
- בדיקות ופיתוח – סאב דומיינים שימושיים למטרות בדיקה ופיתוח. אתם יכולים ליצור סאב דומיין כמו dev.example.com או staging.example.com כדי לבנות ולבדוק תכונות חדשות מבלי להשפיע על האתר החי.
- פונקציות נפרדות – ניתן להשתמש בסאב דומיינים כדי להפריד בין פונקציות שונות של אתר אינטרנט. לדוגמה, shop.example.com יכול לשמש עבור חנות מסחר אלקטרוני, בעוד support.example.com יכול לארח פורטל שירות לקוחות.
איך ליצור ולנהל סאב דומיינים
יצירה וניהול של תת-דומיינים נעשים בדרך כלל דרך רשם הדומיינים שלכם או ספק אירוח אתרים. קבלו מאיתנו מדריך שלב אחר שלב:
- היכנסו לחשבון ה-Host שלכם – הכנסו ללוח הבקרה של חשבון ה- Host האינטרנט שלכם. לוחות בקרה נפוצים מוכרים: cPanel, Plesk ו-DirectAdmin.
- לכו בתפריט ל"סאה דומיין" – חפשו את האיזור לניהול סאב דומיינים. זה בדרך כלל נמצא תחת התפריט "דומיינים" או "ניהול דומיין".
- צרו סאב דומיין – תכתבו את השם של הסאב הדומיין הרצוי בשדה המסופק ותבחרו את הדומיין הראשי אליו הוא ישויך. לוח הבקרה יספק בדרך כלל אפשרות לציין את שורש המסמך (הספרייה שבה יאוחסנו קבצי הסאב דומיין).
- תגדירו הגדרות DNS – תוודאו שהגדרות ה-DNS מוגדרות ככמו שצריך כדי להפנות את הסאב הדומיין לשרת המתאים. השלב הזה מטופל לרוב באופן אוטומטי על ידי ספק האירוח.
- תעלו תוכן – תעלו את התוכן או האפליקציות הספציפיות לסאב הדומיין שלכם. אפשר לעשות את זה באמצעות לקוח FTP, מנהל קבצים בלוח הבקרה שלכם, או מערכת ניהול תוכן (CMS) כמו וורדפרס.