חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דף 404 – מה זה שגיאה 404 ואיך לטפל בה בצורה נכונה

תוכן עניינים

זמן קריאה: 2 דקות

בכל מה שנוגע לגלישה באינטרנט וחווית משתמש, מפגש עם שגיאת 404 יכול להיות נורא מתסכל. במאמר הבא נסביר מה זה שגיאה 404, מהן הסיבות שבעקבותן מגיעים לדף 404 ואיך אפשר לנהל ולתקן אותן ביעילות כדי להבטיח חוויית גלישה חלקה ונעימה למי שגולש באתר שלכם .

מה זה שגיאה 404?

שגיאת 404 (מוכר יותר באנגלית – error 404), היא קוד מצב HTTP a מציין שהשרת לא הצליח למצוא את דף האינטרנט המבוקש. כשגולשים מנסים להיכנס לעמוד אינטרנט שאינו קיים באתר שלכם, הם נתקלים בעמוד 404. זה יכול לקרות מסיבות שונות כמו כתובת אתר שגויה, דף שהוזז או נמחק, או קישורים שבורים.

שגיאת 404

גורמים לשגיאת 404

הבנת הסיבות לשגיאת 404 חשובה למניעה וניהול של תקלות באתר שלכם. הנה כמה סיבות נפוצות לכך שדף 404 עשוי להופיע:

  • כתובות URL שגוי – אחת הסיבות הנפוצות ביותר לשגיאת 404 היא שגיאת הקלדה פשוטה בכתובת האתר שהזין הגולש.
  • דפים שהועברו או נמחקו – אם העברתם או מחקתם לאחרונה עמוד מבלי לבצע הפניות מתאימות, הגולשים יתקלו בדף 404 כשהם ינסו לגשת לכתובת ה-URL הישנה.
  • קישורים שבורים – קישורים שמובילים לדפים לא קיימים בגלל שגיאות בקישור עצמו או שינויים בכתובת האתר של דף היעד עלולים לגרום לשגיאת 404.
  • תצורת שרת – תצורות שרת שגויות או בעיות בקובץ ה-.htaccess של האתר עלולות להוביל גם לשגיאות 404.
שגיאת 404

השפעת עמוד 404 על חווית משתמש ו-SEO

מפגש עם דף 404 יכול להיות לתסכל מאוד את הגולשים ויכול להשפיע לרעה על החוויה שלהם באתר שלכם. מפגשים חוזרים עם שגיאת 404 יכולים להוביל לעלייה בשיעורי היציאה מדף הכניסה ולפגיעה בחווית המשתמש של הגולש. מנקודת מבט של קידום אורגני, מספר גבוה של שגיאות 404 יכול להשפיע על יכולת הסריקה והדירוג של האתר שלכם .

איך לטפל ולתקן שגיאת 404

  • צרו דף 404 מותאם אישית – תבנו דף 404 מותאם אישית ידידותי למשתמש שמספק מידע מועיל ומנחה את הגולשים בחזרה לחלקים פונקציונליים באתר שלכם. זה יכול להיות קישורים לעמודים מעניינים כמו מאמר בבלוג או לחלופין לעמוד הבית.
  • ביצוע הפניות – תשתמשו בהפניות 301 כדי להפנות גולשים באופן קבוע מכתובות URL ישנות או שבורות לעמודים חדשים ורלוונטיים, מה שימנע מהם להגיע לדף 404.
  • בדיקת קישורים – תשתמשו בכלים כמו סקרימינג פרוג או גוגל סרץ' קונסול כדי לסרוק את האתר שלכם לצורך איתור קישורים שבורים שעלולים להוביל לשגיאות 404 ותתקנו את הקישורים האלה בהקדם.
  • עדכן קישורים פנימיים – תוודאו שכל הקישורים הפנימיים באתר שלכם מעודכנים ומפנים אל העמודים הנכונים, זה יעזור למנוע מהגולשים להגיע לדף 404 בגלל קישורים ישנים או שגויים.

סיכום

הבנה מה זה שגיאת 404 ואיך לטפל בה בצורה נכונה עוזרת לשמירה על חווית משתמש טובה באתר שלכם. אם תבנו דף 404 מותאם אישית, תבצעו הפניות כשצריך, תבדקו קבוע אם יש קישורים שבורים, ותעדכנו קישורים פנימיים תוכלו לוודא שלמי שגולש באתר שלכם תהיה חוויה חיובית גם אם הוא נתקל בעמוד 404.

אהבתם את המאמר? נשמח אם תשתפו :)

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Telegram